Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Схеми" знайшли російський слід в одній з мереж мікрокредитних організацій

Реклама

Журналісти проєкту "Схеми" знайшли російське громадянство у власників компанії "Просто Позика" та "Тайм Кредит". Ці компанії, які належать громадянам України Андрію Манучарову та його дружині Наталії, передає liga.net.

Журналісти виявили, що ще у 2014 році Манучарови отримали російське громадянство.

"Просто Позика" - фірма, заснована у 2014 році, з більше ніж 30 філіями у всій Україні, від Волині до Дніпропетровської області. Пропонує кредити від 2000 до 50 000 грн готівкою та з обслуговуванням вдома.

В офіційних реєстрах власниками компанії вказані двоє громадян України: Андрій Манучаров, якому належить 90% фірми, та Євгеній Слюсар - 10%.

Журналісти встановили, що й дружина Андрія Манучарова Наталія після отримання громадянства рф зареєструвала мікрокредитну організацію під назвою "Тайм Кредит", яка налічує щонайменше 11 представництв у всій Україні. 

Зібрані факти щодо власників мікрокредитного бізнесу в Україні з російськими паспортами журналісти озвучили представнику НБУ.

Там відповіли, що Національний банк поки що не має інформації, яка могла б свідчити про наявність в Андрія та Наталії Манучарових громадянства рф. З огляду на інформацію, наведену у журналістському запиті, "Національний банк надішле запити до Служби безпеки України та органів розвідувального співтовариства з метою отримання додаткової інформації".

У разі підтвердження інформації НБУ "матиме правові підстави для визнання їх ділової репутації та ділової репутації ТОВ "Просто Позика" і ТОВ "Тайм Кредит" небездоганною та надалі для застосування заходів впливу.

4 нових режими для розслідування контрагентів - в новій LIGA360. Санкційні зв'язки, родинний бізнес, міжнародний бізнес, зв'язки між двома компаніями. Оцініть зручність миттєвого аналізу бізнес-ризиків, замовивши презентацію LIGA360. 

Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Знижка на оновлену версію LIGA360 для нових клієнтів LIGA ZAKON. Отримай ефективні інструменти для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією, і економ більше з кожною додатковою ліцензією. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини