Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ найближчим часом розгляне рішення стосовно обмеження p2p-переказів

Реклама

В НБУ фіналізують остаточне рішення щодо обмеження p2p-переказів і на цьому тижні розглянуть його на засіданні правління. Про це в інтерв'ю Економічній правді розповів Голова НБУ Андрій Пишний.

Пишний підкреслив, що проблематика "дропів" становить небезпеку як для державного бюджету, так для самих фізичних осіб, адже, віддаючи свої дані, картку, свій рахунок комусь на стороні, ти несеш відповідальність за усе, що з цим рахунком зробили.

"Тиждень тому я звернув увагу на два повідомлення: у першому випадку податкова служба побачила за рахунком чоловіка операції на 9 мільйонів гривень і, відповідно, донарахувала йому близько 2 мільйонів гривень податків. У другому - донарахували жінці близько 500 тисяч гривень.

Крім податкових зобов'язань, такі громадяни стають співучасниками злочинів, у яких використовуються їхні рахунки, зокрема щодо легалізації коштів, фінансування тероризму, ухилення від сплати податків та руйнують свою транзакційну історію на довгі роки наперед. Це і є та реальна небезпека, у яку потрапляють громадяни, які свідомо передають свої персональні дані та рахунки для використання у нелегальних операціях", - пояснив він.

В НБУ також обговорили це питання з волонтерським середовищем та показали, як дизайн запланованого рішення дасть можливість банкам врахувати потреби волонтерів.

Він додав, що для створення додаткових інструментів для більш ефективної боротьби зі схемами дропів потрібні також зміни до законодавства. 

Отримай комплексну інформацію щодо ризиків роботи з контрагентами - у новій LIGA360. Перевіряй 28 ризик-факторів, повне досьє, структуру власності, податкову, судову інформацію, активи та власність, медіаактивність. Замов персональну презентацію менеджера сьогодні. 

Читайте також:

НБУ планує обмежити окремі карткові p2p-перекази: які операції потраплять під ризик

НБУ пропонує збільшити штраф за невиконання заходів проти незаконних P2P платежів

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини