Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змова на торгах: суд визнав недійсними договори на користування надрами чотирьох родовищ глини на Закарпатті

Реклама

Господарський суд міста Києва визнав недійсними результати чотирьох аукціонів з продажу ліцензій на розробку родовищ глини у Закарпатській області. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Як зазначається, Оболонська окружна прокуратура м. Києва виявила порушення вимог антимонопольного законодавства під час проведення чотирьох електронних аукціонів із продажу спецдозволів на користування надрами родовищ глини, розміщених на території Закарпатської області.

Було встановлено, що у вересні 2022 року через електронний портал Prozorro проводилися 4 аукціони з продажу спеціальних дозволів на користування надрами чотирьох родовищ глини, організаторами яких виступила Державна служба геології та надр України.

Учасники цих аукціонів вчинили антиконкурентні узгоджені дії, а саме: використовували одну IP-адресу, надавали один одному фінансову допомогу для здійснення господарської діяльності, у тому числі, з метою оплати участі в аукціоні.

Виявлені прокуратурою порушення законодавства також підтверджені Адміністративною колегією Північного міжобласного територіального відділення АМКУ та зафіксовані у відповідних рішеннях.

Столична прокуратура подала до Господарського суду міста Києва 4 позови про визнання недійсними результатів аукціонів, договорів купівлі-продажу спеціальних дозволів на користування надрами.

Рішеннями суду вказані позови задоволені.

Найзручніший моніторинг судових справ - в новій LIGA360. Ви зможете обрати саме ті параметри, які потрібно вам: за напрямами судочинства, інстанціями, з правовою позицією тощо. Замовте презентацію комплексного інформаційно-аналітичного рішення LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини