Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін дозволив інтернет-провайдерам та мобільним операторам бронювати 100% працівників

Реклама

Кабінет Міністрів дозволив інтернет-провайдерам та мобільним операторам бронювати 100% військовозобов'язаних працівників. Відповідні зміни до своєї постанови № 76 Уряд ухвалив на засіданні 16 серпня, повідомляє пресслужба Мінцифри.

"Завдяки змінам у постанові мобільні оператори та великі інтернет-провайдери, які виконують вимоги Національного центру оперативно-технічного управління електронними комунікаційними мережами України (НЦУ) щодо забезпечення інтернет-доступу під час знеструмлень, зможуть бронювати 100% працівників", - йдеться у повідомленні.

Для того, щоб забронювати співробітників, зазначені компанії повинні відповідати низці вимог.

Так, компанії мобільних операторів повинні мати дохід понад 200 млн грн, а інтернет-провайдерів - понад 20 млн грн. Також підприємствам необхідно отримати статус критичності за вказаними критеріями. Крім того, працівники, яких подають до списків на бронювання, мають працювати в штаті компанії на повну зайнятість не менше трьох місяців.

Компанії інтернет-провайдерів, які мають статус критичності, але їхній дохід становить менш ніж 20 млн грн на місяць, зможуть бронювати понад 50% персоналу технічних працівників. Це можливо, якщо провайдер сформував аварійно-відновлювальні бригади для обслуговування мереж та абонентів, має технологічний транспорт, обладнання й матеріали, необхідні для підтримання роботи мереж під час знеструмлень, відновлення мереж під час їх руйнування та надає послуги на територіях Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей та в Києві.

Читайте також: Бронювання військовозобов'язаних працівників підприємствами: алгоритм дій від Мінекономіки

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини