Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набула чинності постанова про запровадження кешбеку "Зроблено в Україні": як долучитися до проекту

Реклама

Сьогодні, 22 серпня, набула чинності постанова Кабміну від 20 серпня 2024 р. № 952 про реалізацію експериментального проекту щодо надання державної грошової допомоги покупцям товарів та послуг українського виробництва в рамках Всеукраїнської економічної платформи "Зроблено в Україні".

Експериментальний проект діятиме у період з 24 серпня 2024 р. до 31 грудня 2025 р.

Надання державної грошової допомоги (кешбеку) покупцям товарів українського виробництва в рамках експериментального проекту почнеться з 2 вересня 2024 року.

Кешбек нараховуватимуть у розмірі 10% від вартості придбаного безготівковим розрахунком з використанням платіжної картки товару українського виробництва.

Сума кешбеку не може бути меншою, ніж 2 гривні, та не може перевищувати 3000 гривень.

Нарахування кешбеку у поточному бюджетному періоді припиняється з 30 листопада. У разі виділення коштів з державного бюджету на програму "Підтримка внутрішнього попиту на вітчизняні товари та послуги" в наступному бюджетному періоді нарахування кешбеку його отримувачам поновлюється з 1 січня наступного бюджетного періоду. Нарахування кешбеку отримувачам, які брали участь в експериментальному проекті у період з 1 грудня по 31 грудня поточного року, поновлюється з 1 січня наступного бюджетного періоду.

Отримати кешбек зможуть фізичні особи - громадяни України, які відкрили поточний рахунок із спеціальним режимом використання "Кешбек "Зроблено в Україні" в одному з уповноважених банків України. Оформити кешбек можна буде через "Дію".

Бажаєте контролювати законодавчі зміни з “гарячих тем”? Спробуйте нову LIGA360! Встановіть моніторинг потрібних для вас законів - і всіх пов?язаних судових рішень, НПА та аналітичних матеріалів. Замовте презентацію LIGA360 саме для ваших потреб. 

Участь в експериментальному проекті можуть брати українські виробники, які:

1) зареєстровані як суб'єкти господарювання на території України, крім юридичних осіб, створених та зареєстрованих відповідно до законодавства України, в яких держава, визнана відповідно до закону державою-агресором, або юридична особа, утворена відповідно до законодавства такої держави, або громадянин такої держави (крім того, який постійно на законних підставах проживає на території України) є: учасником (акціонером), частка якого у статутному капіталі з урахуванням відносин контролю становить 10 або більше відсотків, або членом, або кінцевим бенефіціарним власником;

2) подали інформацію до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, щодо бенефіціарних власників та структури власності не пізніше 30 днів з моменту приєднання до експериментального проекту;

3) надали інформацію про товари, вироблені ними на території України, до переліку товарів українського виробництва;

4) добровільно та з власної ініціативи приєдналися до експериментального проекту;

5) надали підтвердження щодо виробництва товарів на території України.

Участь в експериментальному проекті можуть брати продавці, які також зареєстровані як суб'єкти підприємницької діяльності відповідно до законодавства України та подали інформацію щодо бенефіціарних власників та структури власності не пізніше 30 днів з моменту приєднання до експериментального проекту.

Крім того, продавці мають перебувати на загальній системі оподаткування, забезпечувати передачу інформації про здійснені розрахункові операції з використанням РРО/ПРРО, добровільно приєднатися до експериментального проекту та взяти на себе зобов'язання виконувати його умови, зокрема щодо відображення у фіскальному касовому чеку на товари цифрового значення штрихового коду товару українського виробництва.

Для участі в експериментальному проекті український виробник та продавець подають заяву про приєднання в електронній формі засобами Порталу Дія.

Покупцям для участі в експериментальному проекті необхідно:

1) перейти на веб-сайт (мобільний застосунок) або звернутися до відділення уповноваженого (уповноважених) банку (банків) для подання заяви про участь;

2) надати дозвіл на надання інформації для забезпечення дотримання положень Закону України "Про банки і банківську діяльність" щодо банківської таємниці, згоду на передачу інформації про платіжні операції з обраних поточних рахунків до інформаційної системи для надання електронної публічної послуги "Кешбек "Зроблено в Україні" за формою, визначеною уповноваженим банком, та дозвіл на обробку персональних даних;

3) відкрити спеціальний рахунок для зарахування кешбеку;

4) встановити мобільний додаток Порталу Дія (Дія) на електронному пристрої, технічні параметри якого підтримують його використання, та пройти електронну ідентифікацію та автентифікацію;

5) обрати у мобільному додатку Порталу Дія (Дія) послугу "Кешбек "Зроблено в Україні".

Уповноважений банк може випускати для отримання кешбеку пластикові або віртуальні платіжні картки.

Грошові кошти, зараховані на спеціальний рахунок, можуть бути використані отримувачем кешбеку до 31 січня наступного бюджетного періоду на:

  • оплату послуг відповідно до переліку послуг та кодів відповідно до категорій діяльності суб'єкта господарювання (Merchant Category Code), оплата яких може здійснюватися за рахунок грошових коштів державної грошової допомоги покупцям (кешбек), зазначених в додатку (ветеринарні послуги, покрівельні роботи, транспортні, туристичні, комунальні, медичні, поштові, юридичні послуги тощо);

  • придбання військових облігацій внутрішньої державної позики згідно із законодавством;

  • фінансування заходів, пов'язаних з відсіччю збройної агресії проти України та ліквідацією її наслідків, національної безпеки та оборони, відновлення, підтримки і розвитку України, надання гуманітарної допомоги згідно із законодавством.

Зняття готівки із спеціального рахунка забороняється.

Монітор дані про власну компанію з новою LIGA360. Дивись на досьє компанії очима партнерів, конкурентів та перевіряючих органів. Аналізуй згадки в медіа, інтернет-ЗМІ, соціальних мережах, участь в судових справах. Дізнайся більше переваг, замовивши персональну презентацію. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини