Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ратифікувала Угоду з Великою Британією, яка сприятиме збільшенню українського експорту

Реклама

Верховна Рада України прийняла Закон «Про ратифікацію Угоди №  3 у формі обміну листами між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії про внесення змін до Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії» (проєкт №0268), інформує портал Верховної Ради.

Імплементація Угоди сприятиме:

  • нарощуванню вітчизняними виробниками експорту продукції, що традиційно постачалася на британський ринок;

  • більш гнучкому плануванню експортної логістики;

  • зменшенню негативних економічних наслідків військової агресії російської федерації;

  • підтримці національної економіки у воєнний час, а також в період повоєнної відбудови;

  • поглибленню участі України у глобальній економіці.

Угодою № 3 передбачено скасування Україною та Великою Британією у двосторонній торгівлі усіх ввізних мит та тарифних квот на 5 років шляхом продовження терміну дії Угоди № 1 на новий термін до 31.03.2029.

Водночас, скасування сторонами усіх ввізних мит та тарифних квот для яєць та продуктів з м'яса птиці передбачається на 2 роки до 01.04.2026.

Крім того, Угода № 3 містить статті щодо захисного механізму, якими забезпечується узгодженість нових положень з Угодою № 1.

Хочете знайти практику правозастосування з актуальних питань? Найповнішу інформацію та інструменти legal research надасть LIGA360. Побачте всебічний контекст з різних інформаційних потоків: 1,8 млн НПА та аналітичних матеріалів, 116 млн судових рішень, 300 реєстрів та відкритих джерел. Замовте презентацію для вашої команди. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини