Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

США оголосили великий пакет санкцій проти рф

Реклама

23 серпня, за день до Дня Незалежності України, Мінфін США та Державний департамент оголосили про запровадження нового пакету санкцій проти росії.

Заходи націлили майже на 400 фізичних та юридичних осіб як у росії, так і за її межами, включно з Азією, Європою та Близьким Сходом, чиї продукти та послуги дозволяють росії підтримувати військові зусилля та уникати санкцій.

Міністерство фінансів переслідує численні транснаціональні мережі, включно з тими, хто займається закупівлею боєприпасів і військового обладнання для росії, сприянням ухиленню від санкцій для російських олігархів через офшорні трасти та корпоративні послуги, відмивання золота для російської золотодобувної компанії, що потрапила під санкції, і підтримка російської військово-промислової бази шляхом закупівлі чутливих і критичних товарів, таких як передові верстати та електронні компоненти.

Санкції ще більше обмежують майбутні доходи росії від металів і видобутку корисних копалин. Міністерство фінансів також націлено на російські фінансові технологічні компанії, які надають необхідне програмне забезпечення та ІТ-рішення для фінансового сектора росії.

Нова LIGA360 змінює все! Посилюй пильність в роботі з контрагентами та партнерами. Здійснюй санкційний скринінг. Перевіряй контрагентів за 46 списками зі 144 юрисдикцій. Дізнайся більше переваг, замовивши персональну презентацію. 

Ухилення та обхід санкцій

Обмеження націлені на майже дюжину різних мереж, вказуючи понад 100 осіб і організацій у 16 юрисдикціях, включаючи Китайську Народну Республіку, Швейцарію, Туреччину та Об'єднані Арабські Емірати.

Серед них - закупівельна мережа громадянина Італії Джуліо Сфоглієтті та його партнера з Туреччини Хайрі Тахірбейоглу, відповідальна за придбання для російської армії обладнання і боєприпасів на суму понад $150 млн через посередників в Африці, Центральній Азії та Ірані. Також мережа російського Промтеху, яка складається з компаній у Туреччині, Франції та Гонконзі.

Технологічна база росії

Понад 60 російських технологічних і оборонних компаній, які мають вирішальне значення для підтримки та розвитку російської оборонної промисловості, включно з підприємствами, які займаються розробкою та модернізацією озброєнь, автоматизацією та робототехнікою, розробкою та придбанням електроніки подвійного призначення, цифрове спостереження, Інтернет речей і штучний інтелект. Серед них:

  • Акціонерне товариство «Корпорація Галактика» розробляє платформи цифровізації, в тому числі для російських оборонних гігантів «Ростех» і «Уралвагонзавод» , які входять до списку США .

  • Акціонерне товариство «Завод Реконд» спеціалізується на виробництві електронних компонентів, мікросхем і напівпровідникових приладів, особливо чутливих пристроїв подвійного призначення, таких як керамічні та танталові конденсатори.

  • ФГУП ПО «Октябрь» - одне з найбільших радіоелектронних підприємств росії, займається виробництвом радіолокаційних систем.

  • ЗАТ «Акметрон» (Акметрон) займається розробкою та виробництвом електроніки та спеціалізованого програмного забезпечення. «Акметрон» закупив технологію подвійного призначення для російського виробника БПЛА.

  • Акціонерне товариство «Аерокон» розробляє виробниче, конструкторське та інженерне програмне забезпечення та аеронавігаційні системи для винищувачів і проектує БПЛА.

  • Товариство з обмеженою відповідальністю «Інтем Лаб» (InTheme) спеціалізується на цифровізації логістичних процесів. InTheme надає послуги автоматизації бізнес-процесів кільком російським компаніям, які входять до списку США.

  • Товариство з обмеженою відповідальністю «Грін Чіп» постачає радіоелектронні компоненти для розробки, виробництва та ремонту підприємств промисловості, спеціального призначення та енергетики.

  • Товариство з обмеженою відповідальністю «Умний склад» (IQSklad) надає рішення для логістики та автоматизації складського господарства, а також розробляє власні технології, в тому числі програмно-апаратний комплекс для виробничих і логістичних процесів. IQSklad завершив проект для російської оборонної компанії «Концерн Морінформсистем Агат» , яка спеціалізується на розробці та виробництві ракетних комплексів.

  • Товариство з обмеженою відповідальністю «Цифра» займається розробкою та впровадженням промислових цифрових рішень. Платформа Zyfra Industrial IoT була використана американським виробником військових двигунів Joint Stock Company United Engine Corporation для моніторингу виробництва та моделювання випробувань турбореактивних двигунів для навчально-тренувального літака.

  • Компанія з обмеженою відповідальністю «Дронопорт» під торговою назвою «HIVE» займається розробкою автономних дронів для моніторингу та розробила нейронну мережу для аналізу вхідних даних, включаючи теплові зображення та спеціальні індикатори.

  • Російський науково-дослідний інститут штучного інтелекту РАН (РАІРІ) розробляє системи, пов'язані зі штучним інтелектом. Провідний науковий співробітник РАІРІ виступив з робототехнічними системами на російському військовому форумі.

  • Speech Technology Center Limited (STC) розробляє програмне забезпечення та системи розпізнавання обличчя, голосу та біометричних даних. НТЦ співпрацює з ФСБ і МВС Росії.

  • STC Innovations Limited є дочірньою компанією STC, яка розробляє біометричні технології та технології ідентифікації особи, зокрема для державних установ.

  • STC Soft Limited є дочірньою компанією STC, яка надає російським органам влади можливості біометричного пошуку.

  • ТОВ «Сфера» («Сфера») розробляє програмне забезпечення та системи відеоспостереження з розпізнаванням облич. Російський уряд використав системи спостереження «Сфера» для затримання протестувальників.

Міністерство фінансів також націлює санкції на організації, задіяні в російському металургійному та гірничодобувному секторі, фінансові технологічні компанії в рамках виконання зобов'язань G7 щодо обмеження використання Росією міжнародної фінансової системи та доступу до неї для продовження війни проти України.

Атол - російський розробник технологій, що займається платіжними сервісами.

Група Центр Фінансових Технологій (ЦФТ) - одна з найбільших програмних компаній на російському ринку. CFT пропонує ряд програмних продуктів для банківських і платіжних рішень для російського фінансового ринку.

ТОВ «Діасофт» (Діасофт) - один з найбільших російських розробників і постачальників інформаційних (ІТ) рішень для фінансового сектора.

4 нових режими для розслідування контрагентів - в новій LIGA360. Санкційні зв?язки, родинний бізнес, міжнародний бізнес, зв?язки між двома компаніями. Оцініть зручність миттєвого аналізу бізнес-ризиків, замовивши презентацію LIGA360. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини