Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд працюватиме над детінізацією ринку праці

Реклама

Уряд працюватиме над запровадженням принципу "Воюй або працюй", що передбачає низку заходів, які виведуть ринок праці із тіні. Про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Прем'єр додав, що зараз є критична потреба зібрати додаткові кошти на нашу обороноздатність. Це сотні мільярдів гривень. У Парламент подані зміни до бюджету більш ніж на 500 млрд грн цього року. Це потрібно, щоб платити заробітну плату військовим, закуповувати відповідне обладнання, фінансувати українську оборонну промисловість.

Уряд пропонує 4 основні джерела:

  • Збільшити внутрішні запозичення

  • Збільшити ставку податку на прибуток для банків

  • Розширити базу для військового збору

  • Запровадити принцип «воюй або працюй», який передбачає виведення ринку праці з тіні.

"Принцип «воюй або працюй» не новий. Його озвучив Президент України. У державі, яка бореться за своє виживання, не може бути людей, які стоять осторонь. Вони мають або воювати, або робити все, щоби забезпечити тих, хто воює. Це важливі моменти для збільшення кількості робочих місць, для підвищення середніх заробітних плат у галузях, для наповнення нашого бюджету", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Нагадаємо, у Раді зареєстровано урядовий законопроєкт № 11416 щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану. Проєкт суттєво доопрацювали та готують до розгляду у Парламенті вже на початку вересня.

Уникайте помилок кадрового обліку і ризиків для компанії. З LIGA360 ви завжди матимете під рукою потрібні ситуації щодо нарахування і виплати відпускних, лікарняних, трудових змін воєнного стану. Замовте презентацію для себе, та дізнайтеся більше переваг. 

Більше ліцензій - більше економії. Тільки зараз нові користувачі LIGA360 можуть замовити рішення за найнижчою ціною. Забезпечте команду надійними інструментами для роботи. Дізнатися більше.   

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини