Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перший індустріальний парк отримав державну допомогу

Реклама

Індустріальний парк вперше отримав фінансування за державною програмою стимулювання розвитку індустріальних парків в рамках політики «Зроблено в Україні». Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Як зазначається, першим таке фінансування отримав індустріальний парк у місті Дніпро. Керуюча компанія парку звернулася із запитом на виділення 150 мільйонів гривень з необхідних 326,9 мільйона для будівництва трансформаторної підстанції.

У міністерстві нагадали, що програма передбачає фінансування до 150 мільйонів гривень для забезпечення будівництва необхідної інфраструктури. Кошти надаються на безповоротній основі, покриваючи до 50% кошторисної вартості робіт, таких як облаштування території або будівництво інженерно-транспортної інфраструктури. Також програма передбачає компенсацію до 50% вартості приєднання до електромереж. Для деокупованих територій держава покриває 80% вартості.

Для захисту інтересів держави встановлено запобіжники: заявники зобов'язані протягом трьох років побудувати на території парку не менше 5000 квадратних метрів промислових будівель та залучити щонайменше двох учасників. Фінансування здійснюється через ескроу-рахунки в державних банках, що дозволяє вибрати найбільш зручний банк для обслуговування.

Цього року в державному бюджеті вперше були закладені кошти для стимулювання індустріальних парків.

Партнерами Міністерства економіки в реалізації програми стали Укрексімбанк, Ощадбанк та Укргазбанк.

Хочеш дізнатися секрети успішної роботи з інформацією? Замов презентацію нової LIGA360. Дані та джерела для всієї команди: топменеджерів, юристів, бухгалтерів, комплаєнс-фахівців і не тільки.

Більше ліцензій - більше економії. Тільки зараз нові користувачі LIGA360 можуть замовити рішення за найнижчою ціною. Забезпечте команду надійними інструментами для роботи. Дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини