Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд оновив план заходів щодо дерегуляції та покращення бізнес-клімату

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 3 вересня затвердив у новій редакції план заходів з дерегуляції, повідомляє пресслужба Мінекономіки. Документ містить майже сто завдань щодо підготовки чи ухвалення центральними органами виконавчої влади рішень, спрямованих на спрощення умов ведення бізнесу та покращення бізнес-клімату в усіх сферах економіки,

В оновленому плані вказані чіткі терміни, протягом яких органи виконавчої влади мають скасувати, спростити чи удосконалити інструменти, які знаходяться в їх компетенції - дозволи, погодження, висновки й т.ін. Або ж підготувати та подати на розгляд Уряду чи супроводжувати розгляд Верховною Радою проєктів відповідних рішень - якщо рішення щодо скасування чи оптимізації інструментів в компетенції цих органів.

Всього у плані близько 100 завдань та 140 покрокових заходів, спрямованих на спрощення умов провадження підприємницької діяльності в будівництві, енергетиці, аграрній галузі, галузях земельних відносин, транспорту, логістики, інформаційних і електронних технологій, сферах зовнішньоекономічної діяльності, виробництва та ін.

Документом передбачено, що значну частину роботи центральні органи виконавчої влади мають провести до кінця 2024 року.

У міністерстві нагадали, що Міжвідомча робоча група з питань прискореного перегляду інструментів державного регулювання господарської діяльності за час роботи загалом переглянула 1323 регуляторних інструменти для бізнесу. З них 456 рекомендовано скасувати, 584 - спростити. Наразі скасовано вже 122 інструменти.

Хочеш дізнатися секрети успішної роботи з інформацією? Замов презентацію нової LIGA360. Дані та джерела для всієї команди: топменеджерів, юристів, бухгалтерів, комплаєнс-фахівців і не тільки.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини