Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні оновили вимоги до молочної продукції

Реклама

Мінагрополітики наказом від 11 липня 224 року № 2033 затвердило зміни до Вимог до безпечності та якості молока і молочних продукті.

Документом вдосконалюються заходи щодо виробництва та обігу молока й молочних продуктів, відповідно до європейського законодавства.

Ним, зокрема, встановлюються вимоги до сирого молока, що не піддавалося термічній обробці та буде вводитись в обіг як харчовий продукт кінцевому споживачу.

Також запроваджуються вимоги до господарств з виробництва молока й тварин, від яких таке молоко отримується. Чітко визначаються місця та правила реалізації такого молока: безпосередньо з господарства з виробництва молока, з фермерського магазину, з ємності для молока (цистерна, резервуар тощо), молочного автомата для нефасованого сирого молока, молочних автоматів для нефасованого сирого молока.

Крім того, встановлюються механізми щодо проведення лабораторних досліджень (випробувань) сирого молока, отриманого в місцях первинного виробництва, на залишки протимікробних препаратів/антибіотиків, точку замерзання, а також на лужну фосфатазу під час дослідження молока безпосередньо після термічної обробки.

Документом затверджено функції національної референс-лабораторії. Зокрема, основною метою референс-лабораторії є здійснення організаційно-методичного керівництва, консультативної та практичної допомоги мережі уповноважених компетентним органом на дослідження сирого молока лабораторій в межах програми контролю сирого молока.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. На момент підготовки матеріалу він не опублікований.

За матеріалами Мінагрополітики.

Відкрийте законодавство на 360! Спробуйте нову LIGA360 з інноваційними зв?язками документів. До кожного НПА - знайдуться пов'язані закони, судові рішення, практичні ситуації та аналітичні документи. Замовте презентацію для своєї компанії.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини