Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено правила міжнародних поштових відправлень

Реклама

Кабінет Міністрів оновив правила здійснення міжнародних поштових відправлень.

Відповідні зміни до постанов від 05.03.2009 N 270 «Про затвердження Правил надання послуг поштового зв'язку» та від 08.09.2023 N 958 «Про затвердження переліку вкладень, заборонених до пересилання у поштових відправленнях, і Порядку вилучення вкладень, заборонених до пересилання, із поштових відправлень та розпорядження ними» Уряд вніс на засіданні 10 вересня, повідомив постійний представник КМ у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Документом передбачено, що пересилання за межі України дорогоцінних металів, нумізматичної продукції Нацбанку, інвестиційних монет України, монет, що використовуються для нумізматичних цілей, та їх колекцій здійснюється в міжнародних реєстрованих поштових відправленнях з оголошеною цінністю з урахуванням відповідних вимог законодавства України та країн призначення.

Пересилання за межі України ювелірних виробів здійснюється у міжнародних реєстрованих поштових відправленнях без оголошеної цінності (дрібних пакетах, посилках та відправленнях EMS) з урахуванням вимог законодавства України та країн призначення.

Пересилання за межі України дозволів на право носіння зброї, трудових книжок, військових квитків, документів, що посвідчують особу, здійснюється виключно у реєстрованих міжнародних поштових відправленнях.

Крім того, постановою уточняються правила пересилання харчових продуктів у внутрішніх поштових відправленнях. Такі пересилання забороняються, якщо на планову дату доставки відповідного поштового відправлення одержувачу спливає встановлений строк придатності таких харчових продуктів тощо.

Хочете аналізувати законодавство глибше? Побачте повний контекст до кожного НПА - з новою LIGA360! До кожного документи знайдуться пов'язані закони, судова практика та аналітика. Залиште заявку на презентацію.

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини