Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Профільний комітет схвалив до другого читання законопроєкт, який посилює нагляд за фінансовими операціями

Реклама

Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував Верховній Раді ухвалити у другому читанні законопроєкт № 11043 про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення функцій Національного банку з державного регулювання ринків фінансових послуг. Про це повідомляє пресслужба Парламенту.

Допрацьований законопроєкт, серед іншого, зобов'язує банки та інші фінансові установи надавати інформацію за запитом Нацполіції, зокрема дані фінансових операцій та напрямки, куди кошти перераховувались.

Зазначається, що такі нововведення направлені, зокрема на боротьбу з неналежними користувачами карток, так званими, "дроперами", які надають свої картки зловмисниками для перерахування вкрадених коштів.

Крім того, законопроєкт надає можливість об'єднаним кредитним спілкам залучати кредити від іноземних донорів у валюті.

Також доопрацьовано механізм приєднання кредитних спілок, що дозволить багатьом з чинних сьогодні маленьких кредитних спілок продовжити свою діяльність, приєднавшись до більш розвинених та організованих кредитних спілок і так розділити з більш спроможними спілками адміністративні витрати на ведення бізнесу та інше.

Ознайомитись з чинними редакціями НПА, порівняти редакції та побачити заплановані зміни - можна у новій LIGA360. А ще оцінити весь масив пов'язаних документів: судової практики, аналітики тощо. Замовте презентацію LIGA360 для себе.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини