Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держбюджет-2025: на ФОПів чекають зміни у сплаті ЄСВ

Реклама

У 2025 році фізичних осіб - підприємців планують знову зобов'язати платити єдиний соціальний внесок. Це передбачено законопроєктом про Державний бюджет України на 2025 рік, який нещодавно був внесений Урядом до Верховної Ради.

Згідно з пояснювальною запискою до зазначеного законопроєкту, на виконання положень Бюджетної декларації на 2025-2027 роки щодо додаткового наповнення дохідної частини бюджетів фондів соціального та пенсійного забезпечення передбачено, серед іншого, відновлення сплати єдиного соціального внеску фізичним особам - підприємцям, зокрема, які обрали спрощену систему оподаткування, особам, які провадять незалежну професійну діяльність та членам фермерського господарства.

Розмір мінімальної ставки ЄСВ становить 22% від мінімальної зарплати. Наразі мінімальна заробітна плата складає 8000 гривень і її підвищення наступного року не планується. Таким чином, щомісячний платіж для ФОПів становитиме 1760 грн.

Нагадаємо, ФОПів звільнили від обов'язку сплачувати ЕСВ з 1 березня 2022 року і до закінчення війни, а також протягом наступних 12 місяців. Однак вони можуть сплачувати ЕСВ добровільно, щоб отримати страховий стаж.

Хочеш дізнатися секрети успішної роботи з інформацією? Замов презентацію нової LIGA360. Дані та джерела для всієї команди: топменеджерів, юристів, бухгалтерів, комплаєнс-фахівців і не тільки.

Зараз діє Special program для рішення LIGA360. Поспіши замовити для своєї компанії.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини