Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують дозволити поштовим операторам надавати банківські послуги

Реклама

Народні депутати разом з Нацбанком розробили законопроєкт про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку фінансової інклюзії в Україні, який дозволить поштовим операторам отримувати обмежену ліцензію на надання банківських послуг. Про це повідомив голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.
За його словами, метою законопроекту є створення правових засад для появи на ринку фінансових послуг нового різновиду надавачів фінансових послуг - банків фінансової інклюзії, які будуть працювати на підставі обмеженої банківської ліцензії. Такі банки забезпечать належний доступу до фінансових послуг як громадян України (зокрема соціально вразливих груп населення), так і мікропідприємств у районах, наближених до зони бойових дій, на звільнених територіях, а також на важкодоступних та малонаселених територіях (на кшталт високогірних регіонів).
Згідно з законопроєктом, компанія, яка має широку мережу відділень по всій території України (як, наприклад, Укрпошта, Нова Пошта, інші поштові оператори, розгалужені небанківські фінансові установи тощо) зможуть, отримавши обмежену банківську ліцензію, надавати банківські послуги з деякими обмеженнями у тих місцях, де немає чи недостатньо банківських відділень.
Крім того, діючий банк зможе за бажанням поміняти свою банківську ліцензію на обмежену та зосередитися на наданні таких обмежених банківських послуг.

Гетманцев вважає, що прийняття зазначеного проєкту закону дасть змогу людям у найвіддаленіших або непривабливих для банків місцевостях мати доступ до хоча б простих банківських послуг.

Хочеш дізнатися секрети успішної роботи з інформацією? Замов презентацію нової LIGA360. Дані та джерела для всієї команди: топменеджерів, юристів, бухгалтерів, комплаєнс-фахівців і не тільки.

Зараз діє Special program для рішення LIGA360. Поспіши замовити для своєї компанії.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини