Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 10 листопада ЄС змінює правила перетину кордону

Реклама

Єврокомісія офіційно підтвердила дату запуску нової системи в'їзду/виїзду (EES) - 10 листопада 2024 року, повідомляє Schengen.News.

Система в'їзду/виїзду (EES) - це автоматизована ІТ-система, яка реєструватиме іноземних мандрівників, які в'їжджають на територію ЄС для короткострокового перебування, незалежно від того, мають вони право на безвізовий в'їзд чи ні.

Система замінить нинішній ручний штамп у паспорті та реєструватиме ім'я мандрівника, тип проїзного документа, біометричні дані (відбитки пальців і зображення обличчя), а також дату та місце в'їзду та виїзду з ЄС.

Окрім реєстрації в'їзду та виїзду подорожуючих, система також фіксуватиме відмови у в'їзді.

Головною метою системи є модернізація управління кордонами, запобігання нелегальній міграції та захист європейських громадян, серед іншого, EES також допоможе виявити осіб, які перебувають у ЄС, а також тих, хто намагається в'їхати до ЄС за підробленими документами.

Після запуску EES усі іноземці повинні будуть зареєструватися в системі. Дані мандрівників зберігатимуться в безпечній базі даних протягом трьох років. Це означає, що мандрівникам не потрібно буде проходити процес реєстрації кожного разу, коли вони в'їжджають і виїжджають з блоку.

Навіщо впроваджують зміни та яких нововведень чекати на кордоні - дивіться в інфографіці від Уряду:

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини