Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міноборони затвердило новий перелік посад, що можуть бути заміщені військовослужбовцями, які визнані ВЛК непридатними до військової служби

Реклама

25 вересня набув чинності наказ Міноборони від 02.09.2024 № 594 "Про затвердження Переліку посад, що можуть бути заміщені військовослужбовцями, які визнані військово-лікарськими комісіями непридатними до військової служби".

Йдеться про військовослужбовців, які під час проходження військової служби були визнані ВЛК непридатними до військової служби за станом здоров'я (внаслідок захворювань чи поранень) та бажають продовжити військову службу.

У примітках зазначено, що під час проведення мобілізації та дії правового режиму воєнного стану цей Перелік не застосовується.

Призначення на посади військовослужбовців, які визнані військово-лікарськими комісіями непридатними за станом здоров'я до військової служби, під час проведення мобілізації та дії правового режиму воєнного стану здійснюється за клопотанням командира (керівника) посадовими особами відповідно до номенклатури посад для призначення військовослужбовців.

До переліку увійшли такі посади осіб офіцерського складу: військовий капелан, головний науковий співробітник, головний спеціаліст, заступник командира роти (батальйону, дивізіону) з морально-психологічного забезпечення, офіцер служби зв'язків з громадськістю, офіцер-психолог, офіцер юридичної служби, старший інженер тощо. Посади осіб рядового, сержантського і старшинського складу: акумуляторник, бухгалтер, вожатий службових собак, водій, електрик, зовнішній пілот (оператор) безпілотних літальних апаратів тощо.

Повний перелік за посиланням

Бажаєте контролювати законодавчі зміни з “гарячих тем”? Спробуйте нову LIGA360! Встановіть моніторинг потрібних для вас законів - і всіх пов'язаних судових рішень, НПА та аналітичних матеріалів. Замовте презентацію LIGA360 саме для ваших потреб. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини