Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Від системи «Шлях» наразі відключено 208 перевізників - голова Укртрансбезпеки

Реклама

Система «Шлях» розроблена для адміністрування господарської діяльності на ринку перевезень, для скоєння неправомірних дій нею скористалося дуже небагато українців. Про це сказав голова Державної служби України з безпеки на транспорті Євген Зборовський в інтерв'ю Укрінформу.

«Система «Шлях» - це не про легальний виїзд за кордон. Вона запускалася для адміністрування господарської діяльності. У ній є вся інформація про перевізників, транспорт, дозволи та водіїв», - пояснив Зборовський.

За його словами, станом на зараз Уктрансбезпекою від системи «Шлях» відключено 208 перевізників.

«Це ті випадки, коли є кримінальне провадження Служби безпеки України, Національної поліції, Прикордонної служби, ДБР. Тобто всього 208 компаній, про які є інформація, що хтось когось спеціально вніс у систему і про це згодом стало відомо правоохоронцям. Таким порушникам рішенням спеціальної комісії на три місяці закривається доступ до системи», - зазначив керівник ДСБТ.

Він наголосив, що відповідальність за внесені у систему дані про водіїв несуть перевізники, про волонтерів - представники обласних військових адміністрацій. І впливати на цю інформацію жоден працівник Укртрансбезпеки не може.

«Перевізники зробили за цей час 3 мільйони поїздок. При цьому ніхто нікуди масово не тікає. Якщо на таку кількість поїздок усього трохи більше 200 перевізників виявилися порушниками, то це означає, що для скоєння неправомірних дій системою «Шлях» скористалося дуже небагато українців», - резюмував Зборовський.

Нагадаємо, на початку жовтня Укртрансбезпека відключила від системи «Шлях» 6 перевізників за системне порушення військовозобов'язаними правил перетину державного кордону.

Замов LIGA360 для своєї компанії на умовах Special program. Завжди май відповіді з "гарячих" питань для бізнесу та ухвалюй інформовані рішення: зміни воєнного стану, кадрові й податкові питання, судова практика, правова картина дня та новини твоєї галузі. Гарантуй найкращу ціну саме зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини