Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запровадження оподаткування посилок до 150 євро може призвести до логістичного колапсу - Нова пошта

Реклама

У Новій пошті закликають відкинути ідею оподаткування посилок до 150 євро та пропонують альтернативні рішення.

Співвласник компанії Володимир Поперешнюк у своєму пості в Фейсбук зазначив, що на тлі катастрофічних для економіки зростань податків та нових регулювань ідея обкласти зборами міжнародні посилки - найгірша.

За його словами, на це є кілька причин:

Перша - від'ємний фіскальний ефект від оподаткування посилок, оскільки наразі держава витрачає більше коштів на митно-податкові процедури, ніж отримує їх з оподаткування посилок.

"Причина у співвідношенні собівартості митних процедур та вартості самих посилок. І це ще йдеться про «дорогі» посилки від 150 євро. А після зниження податкового порогу в митний конвеєр потраплять ще дешевші посилки, тому збитки для бюджету зростуть", - пояснив Поперешнюк.

Друга - логістичний колапс. "Зараз ми розмитнюємо лише 2% посилок, хоча митні процедури приходить кожна посилка, тож втрати часу сягають майже добу. Не треба бути провидцем, щоб побачити логістичний колапс та шалені затримки доставки, якщо під податок потраплять всі посилки", - додав він.

Також Поперешнюк підкреслює, що дотепер всі податкові інновації стосувалися лише бізнесу, але такі податкові новації відчують мільйони фізичних осіб. А це додасть державі до фінансових збитків ще й електоральні.

У якості альтернативного рішення, яке збільшить доходи бюджету без нанесення суттєвої шкоди для економіки, Поперешнюк запропонував підвищити безмитний поріг для посилок до $1000 і спростити митні процедури.

Нагадаємо, митні пільги для міжнародних посилок пропонують скасувати.

Вся інформація для твоєї компанії - тепер в єдиному продукті LIGA360. Збільшуй швидкість виявлення бізнес-ризиків: правових, регуляторних, санкційних, репутаційних, судових, фінансових, договірних. Замов презентацію прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини