Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін підпише два інвестиційні договори у рамках Закону про «інвестнянь»

Реклама

Кабінет Міністрів схвалив підписання двох спеціальних інвестиційних договорів у рамках Закону про «інвестнянь». Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Перший договір буде укладено між Урядом, ТОВ «Астарта-Київ» та ТОВ «Астарта Агро Протеїн».

Агрохолдинг «Астарта» планує побудувати завод із переробки соєвого шроту продуктивністю 500 т/добу в Полтавській області. Компанія інвестує понад76 млн євро у придбання обладнання та технологій, щоб краще переробляти сільськогосподарську продукцію.

Реалізація зазначеного проєкту дозволить створити 110 нових робочих місць та сприятиме розвитку переробної галузі в регіоні, а також запровадженню нових підходів у вирощуванні та переробці сої.

У межах програми компанії буде надано низку стимулів:

  • звільнення від сплати ввізного мита на нове обладнання;

  • звільнення від імпортного ПДВ на нове обладнання;

  • звільнення від оподаткування податком на прибуток терміном до 5 років.

Другий договір буде підписано між Кабінетом Міністрів, ТОВ «Буковель» та ТОВ «Аквапарк» про реалізацію інвестиційного проєкту із значними інвестиціями. Це дозволить створити не менше 82 робочих місць, а щомісячні податкові надходження до бюджету становитимуть майже 470 тис. грн.

Довідково:

Отримати державну підтримку можуть інвестори, які планують реалізувати проєкти вартістю від 12 мільйонів євро. Тривалість реалізації таких проєктів - до 5 років, а сфери можуть включати переробну промисловість, видобуток корисних копалин для подальшої переробки, транспорт, логістику, освіту, наукову діяльність, охорону здоров'я, поводження з відходами, мистецтво, культуру, туризм, спорт і електронні комунікації.

Хочеш дізнатися секрети успішної роботи з інформацією? Замов презентацію нової LIGA360. Дані та джерела для всієї команди: топменеджерів, юристів, бухгалтерів, комплаєнс-фахівців і не тільки.

Зараз діє Special program для рішення LIGA360. Поспіши замовити для своєї компанії.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини