Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ціни на українську косметику значно зростуть через впровадження європейських правил виробництва

Реклама

Ціни на косметику українських виробників зростуть через впровадження європейських правил виробництва і продажів косметичних засобів . Про це йдеться у матеріалі Forbes Ukraine.

"Ціна на косметику внутрішніх виробників зросте на 20-50%", - розповів виданню засновник Archimed, що консультує іноземні компанії ніші, Микола Романьок.

Із серпня 2024 року українські косметичні бізнеси мають дотримуватися нових правил виробництва. Причина - гармонізація із законами ЄС.

В Україні зареєстровано 1159 виробників косметичних засобів, які в 2023 році сплатили 1,8 млрд грн податків, говорить Романьок, посилаючись на аналітику дослідницької агенції Fama. Нові правила для них - екзамен на виживання, пише видання.

Співзасновниця бренду косметики Livesta Світлана Діхтяренко зазначила, що це призведе до суттєвих витрат на перегляд складів та інгредієнтів продукції, її пакування, обладнання, сертифікацію тощо.

Ціни на косметику українського виробництва також будуть залежати від того, на скільки підвищать ціни постачальники компонентів, які теж підпадають під нове законодавство.

Зазначимо, що 3 серпня 2024 року набув чинності Технічний регламент на косметичну продукцію, затверджений постановою Кабміну від 20 січня 2021 р. № 65, а також оновлено порядок нотифікації інформації про косметичну продукцію.

Постановою встановлено дворічний перехідний період, яким передбачено, що надання на ринку косметичної продукції, яка була введена в обіг до 3 серпня 2026 р., не може бути заборонено або обмежено через невідповідність Технічному регламенту.

Технічним регламентом встановлено вимоги щодо безпечності косметичної продукції, відповідальні особи та їх обов'язки, обов'язки розповсюджувачів, документація на косметичну продукцію, правила маркування та ін.

Крім того, косметична продукція стає об'єктом державного ринкового нагляду, а органом держнагляду призначено Держлікслужбу. Орган державного ринкового нагляду може вимагати від відповідальної особи надання переліку всієї косметичної продукції, за яку вона несе відповідальність, її складових та їх концентрацію. Також Держлікслужба може вимагати від відповідальної особи вжити всі необхідні заходи пропорційно характеру ризику, включаючи дії з приведення у відповідність косметичної продукції, вилучення продукції з ринку та/або відкликання її з продажу, протягом чітко визначеного строку.

Також пропонуємо ознайомитись з Методичними рекомендаціями із застосування Технічного регламенту на косметичну продукцію, стосовно пограничних груп косметичної продукції.

Вся інформація для твоєї компанії - тепер в єдиному продукті LIGA360. Збільшуй швидкість виявлення бізнес-ризиків: правових, регуляторних, санкційних, репутаційних, судових, фінансових, договірних. Замов презентацію прямо сьогодні. 

Як працювати ефективніше й уникати ризиків для твоєї компанії? З рішенням LIGA360. Тільки зараз замовляй на вигідних умовах Special program. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини