Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зменшено суму авансового платежу за надання послуг з нестандартного підключення електроустановок до електромереж

Реклама

НКРЕКП постановою від 9 жовтня 2024 року № 1713 затвердила зміни до Кодексу систем розподілу.

Змінюється порядок розрахунків за надання послуг з нестандартного приєднання електроустановок до електричних мереж (зокрема, зменшення суми авансового платежу).

Оператор сиситеми розподілу (ОСР) проводить розрахунок вартості плати за нестандартне приєднання до електричних мереж системи розподілу з проєктуванням лінійної частини приєднання замовником до електричних мереж відповідно до Методики (порядку) формування плати за приєднання.

ОСР надає замовнику рахунки на сплату плати за приєднання в такому порядку:

  • у розмірі 30 відсотків складової плати за приєднання потужності, визначеної у розрахунку вартості плати за приєднання до електричних мереж. Замовник оплачує на поточний рахунок ОСР цей рахунок упродовж 20 робочих днів з дня, наступного за днем отримання технічних умов, розрахунку вартості плати за приєднання до електричних мереж та рахунку на сплату плати за приєднання;

  • у розмірі 50 відсотків від складової плати за приєднання потужності та 90 відсотків вартості лінійної частини приєднання, визначених у розрахунку вартості плати за приєднання до електричних мереж. У цьому випадку ОСР також актуалізує розрахунок вартості складової плати за приєднання потужності до електричних мереж за ставками, що чинні на дату актуалізації та видачі рахунку, зазначеного в цьому абзаці, та видає відповідний актуалізований рахунок на сплату плати за приєднання. Замовник оплачує на поточний рахунок ОСР цей рахунок упродовж 20 робочих днів з дня, наступного за днем отримання рахунку, який ОСР надає замовнику упродовж 5 робочих днів з дня, наступного за днем узгодження з усіма заінтересованими сторонами розробленої проєктної документації. У випадку неоплати або не повної оплати замовником вартості лінійної частини приєднання (у разі проєктування лінійної частини приєднання замовником) та/або складової плати за приєднання потужності, визначеної договором про приєднання протягом 180 календарних днів починаючи з наступного робочого дня від дати узгодження з усіма заінтересованими сторонами розробленої замовником проєктної документації, проєктна документація повторно надається на узгодження до ОСР;

  • залишку вартості плати за приєднання потужності та лінійної частини приєднання, разом з повідомленням про надання послуги з приєднання. Замовник сплачує отриманий рахунок на поточний рахунок ОСР упродовж 5 робочих днів з дня, наступного за днем отримання повідомленням про надання послуги з приєднання.

ОСР проводить розрахунок вартості плати за нестандартне приєднання до електричних мереж системи розподілу "під ключ" до електричних мереж відповідно до Методики (порядку) формування плати за приєднання.

ОСР надає замовнику рахунки на сплату плати за приєднання в такому порядку:

  • у розмірі 50 відсотків складової плати за приєднання потужності, визначеної у розрахунку вартості плати за приєднання до електричних мереж. Замовник оплачує на поточний рахунок ОСР цей рахунок упродовж 20 робочих днів з дня, наступного за днем отримання технічних умов, розрахунку вартості плати за приєднання до електричних мереж та рахунку на сплату плати за приєднання;

  • у розмірі 40 відсотків від складової плати за приєднання потужності та 90 відсотків вартості лінійної частини приєднання, визначених у розрахунку вартості плати за приєднання до електричних мереж. Замовник оплачує на поточний рахунок ОСР цей рахунок упродовж 20 робочих днів з дня, наступного за днем отримання рахунку, який ОСР надає замовнику упродовж 5 робочих днів з дня, наступного за днем узгодження з усіма заінтересованими сторонами розробленої проєктної документації;

  • залишку вартості плати за приєднання потужності та лінійної частини приєднання разом з повідомленням про надання послуги з приєднання. Замовник сплачує отриманий рахунок на поточний рахунок ОСР упродовж 5 робочих днів з дня, наступного за днем отримання повідомленням про надання послуги з приєднання.

За домовленістю сторін може бути визначено інший порядок оплати вартості послуги з приєднання шляхом укладання додаткової угоди.

Також змінами передбачені уточнення щодо доступності сервісу «Особистий кабінет замовника» для користувача. Встановлено необхідність для ОСР інформувати на головній сторінці власного вебсайту в мережі Інтернет про технічний збій у роботі сервісу «Особистий кабінет замовника», необхідність для ОСР інформувати замовників про стадії опрацювання заяв та надання послуги з приєднання тощо.

Нова LIGA360 допоможе вивчити цю тему детальніше. Аналітика від експертів, роз'яснення держорганів, практичні кейси та їх вирішення. Замовте персональну презентацію для ваших потреб. 

Читайте також:

Генератори на підприємстві, когенераційні установки та приєднання до електромереж - Енергетичний дайджест

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини