Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Європарламент схвалив надання Україні кредиту на суму до 35 мільярдів євро під заставу російських активів

Реклама

Депутати Європарламенту погодили надання Україні кредиту у розмірі до 35 млрд євро, який буде погашено за рахунок майбутніх доходів від заморожених російських активів, повідомляє пресслужба Парламенту ЄС.

Парламент схвалив нову макрофінансову допомогу для допомоги Україні проти жорстокої агресійної війни Росії. Ця позика є частиною пакету заходів G7, узгодженого в червні минулого року, щоб надати Україні до 50 мільярдів доларів (приблизно 45 мільярдів євро) фінансової підтримки. Остаточна сума внеску ЄС може бути нижчою залежно від розміру позик, наданих іншими партнерами G7.

Новий механізм кредитної співпраці з Україною зробить майбутні доходи від заморожених активів Центрального банку Росії, розташованих в ЄС, доступними для України. Ці кошти допоможуть Україні обслуговувати та погасити позику ЄС, а також позики від інших партнерів G7. Якщо кошти механізму можна використовувати для обслуговування та погашення кредитів, то Київ може розподіляти кошти так, як вважає за потрібне.

Нові кошти будуть виплачені до кінця 2025 року. Позика надається за умови незмінного зобов'язання України підтримувати ефективні демократичні механізми, поваги до прав людини та подальших політичних умов, які будуть викладені в меморандумі про взаєморозуміння.

Уряди ЄС уже схвалили цю пропозицію, і Рада ЄС планує ухвалити регламент шляхом письмової процедури після голосування в парламенті. Регламент набуде чинності наступного дня після його публікації в Офіційному журналі ЄС.

Вся інформація для твоєї компанії - тепер в єдиному продукті LIGA360. Збільшуй швидкість виявлення бізнес-ризиків: правових, регуляторних, санкційних, репутаційних, судових, фінансових, договірних. Замов презентацію прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини