Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін зареєстрував індустріальний парк "Чернівці"

Реклама

Кабінет Міністрів включив до Реєстру індустріальних парків індустріальний парк «Чернівці». Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні 22 жовтня 2024 року, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Як зазначається, ініціатором його створення є Чернівецька міська рада, яка для будівництва необхідної інфраструктури планує залучити кошти місцевого бюджету, грантове та банківське фінансування, а також кошти держбюджету за програмою розвитку індустріальних парків. Будівництво та облаштування об'єктів, що будуть розташовані на території парку планується переважно коштом учасників та інших суб'єктів індустріального парку.

Індустріальний парк «Чернівці» займатиме площу 17,276 га. Його концепція передбачає створення близько 750 нових робочих місць у різних галузях переробної промисловості таких як, машинобудування, виробництво меблів, електричного обладнання, медичних виробів, бетону, пластмас, а також у сфері логістики.

Всього до Реєстру вже включено 96 індустріальних парків.

У міністерстві нагадали, що в державному бюджеті на 2024 рік на виконання програми розвитку індустріальних парків закладено 1 мільярд гривень. Надання коштів відбувається на безповоротній основі (50 % кошторисної вартості) ініціаторам створення та керуючим компаніям індустріальних парків для облаштування або будівництва інженерно-транспортної інфраструктури, а також відшкодування 50 % вартості приєднання до електричних мереж. Індустріальним паркам з деокупованих територій співфінансування надається в співвідношенні 80 на 20.

Трансформуй роботу своєї компанії з новою LIGA360. Максимум джерел інформації, інструментів ризик-контролю та експертних рекомендацій. І все це на вигідних умовах Special program. Поспішай!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини