Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

США нададуть Україні $20 млрд кредиту

Реклама

Міністр фінансів України Сергій Марченко та Міністерка фінансів Сполучених Штатів Джанет Єллен 23 жовтня у Вашингтоні підписали спільну заяву, якою зафіксували домовленість про надання Україні 20 млрд доларів США. Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України.

Кошти є частиною механізму Extraordinary Revenue Acceleration for Ukraine (ERA) країн G7 обсягом 50 млрд доларів США.

Очікується, що Уряд США профінансує позику не пізніше 31 грудня 2024 року.

Кредит буде погашатися за рахунок майбутніх прибутків, отриманих від знерухомлених російських суверенних активів. Залучення цих коштів відбуватиметься через Механізм кредитної співпраці з Україною (Ukraine Loan Cooperation Mechanism - ULCM).

Таким чином, Україна не спрямовуватиме внутрішні фінансові ресурси на забезпечення будь-яких витрат, пов'язаних з позикою.

У міністерстві нагадали, що загальний обсяг фінансування, який Україна отримає у межах ERA складає 50 млрд доларів США. Враховуючи запропонований Урядом Сполучених Штатів обсяг фінансування у 20 млрд доларів США, макрофінансова допомога від ЄС буде меншою за 35 млрд євро. Суму буде узгоджено, враховуючи запропоноване фінансування рештою країн G7.

Пропозиція Великобританії щодо спрямування Україні 2,26 млрд євро залишається без змін і є частиною загального обсягу коштів.

Читайте також: Європарламент схвалив надання Україні кредиту на суму до 35 мільярдів євро під заставу російських активів.

Нова LIGA360 змінює все! Замов персональну презентацію для твоєї компанії і твоїх індивідуальних потреб. Гарантуй злагоджену роботу команди в єдиному інформаційному просторі та уникай ризиків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини