Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Ашан" готується вийти з російського ринку

Реклама

Французька мережа гіпермаркетів Auchan, яка працювала в росії 20 років, готується залишити російський ринок через неможливість нормально працювати в умовах європейських санкцій. Про це пише LIGA.net з посиланням на іноземні ЗМІ.

Так, за інформацією видання Le Figaro, ритейлер уже відібрав двох потенційних покупців.

Видання La Lettre повідомляє, що компанія знаходиться на фінальній стадії переговорів з одним із місцевих покупців.

Остаточне рішення залежатиме від схвалення російської влади, яка раніше вже націоналізувала активи деяких інших західних компаній, що намагались піти з ринку.

Мережа Auchan у росії налічує 230 магазинів.

Два з половиною роки після початку повномасштабної війни компанія Auchan відмовлялася йти з російського ринку. Офіційно це пояснювали турботою про місцеве населення, але насправді росія була одним із ключових ринків для розвитку мережі.

Водночас, як розповів один зі співрозмовників Le Figaro, Auchan суворо дотримувався санкцій: не інвестував у російський бізнес і не виводив прибуток. Це ставило компанію у невигідне становище порівняно з місцевими конкурентами, якими володіють російські олігархи і які не можуть нічого робити зі своїми грошима, окрім як інвестувати у розвиток.

За два роки Auchan отримала близько десяти пропозицій викупити бізнес, перш ніж зупинилася на двох із них.

Ритейлер також планує піти з ринку Угорщини, однак залишиться в Україні.

Нова LIGA360 змінює все! Посилюй пильність в роботі з контрагентами та партнерами. Здійснюй санкційний скринінг. Перевіряй контрагентів за 46 списками зі 144 юрисдикцій. Дізнайся більше переваг, замовивши персональну презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини