Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

11 січня 2016, 09:01
195
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

З 1 липня 2016 року до 31 грудня 2017 року у Львівській, Полтавській і Харківській областях Кабмін вирішив реалізувати пілотний проект щодо залучення до роботи членів малозабезпечених сімей і внутрішньо переміщених осіб.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Про це йдеться в постанові від 2 грудня 2015 року № 1154, якою також затверджено порядок реалізації цього пілотного проекту.


Встановлено, що учасниками пілотного проекту є непрацюючі працездатні особи з числа:

- членів малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям;

- внутрішньо переміщених осіб.

З метою участі в пілотному проекті зазначені особи звертаються до органів соцзахисту населення за місцем фактичного проживання/перебування з відповідною заявою.

Залучення учасників пілотного проекту до роботи здійснюється держслужбою зайнятості шляхом:

- сприяння працевлаштуванню, у тому числі на нові робочі місця;

- надання безвідсоткової фінансової допомоги на поворотній основі для організації підприємницької діяльності (далі - фінансова допомога);

- пропозиції участі в громадських роботах.

Органи соцзахисту населення формують списки непрацюючих працездатних членів малозабезпечених сімей і внутрішньо переміщених осіб, які виявили бажання взяти участь у пілотному проекті, і передають їх до Львівської, Полтавської та Харківської облдержадміністрацій та Львівського, Полтавського й Харківського обласних центрів зайнятості.

У разі залучення до реалізації пілотного проекту осіб із числа членів малозабезпечених сімей та осіб, які знаходяться в складних життєвих обставинах, враховуються пропозиції районних і міських центрів соцслужб для сім'ї, дітей і молоді, районних, міськрайонних, міських і районних у містах центрів зайнятості (далі - базові центри зайнятості) щодо виду участі таких осіб у пілотному проекті.

Для вирішення питань реалізації пілотного проекту в облдержадміністрації може створюватися комісія.

Відбір учасників пілотного проекту, яким надається можливість для організації підприємницької діяльності шляхом надання фінансової допомоги, здійснюється з урахуванням результатів аналізу бізнес-плану учасника. З учасниками пілотного проекту, щодо яких комісією прийнято рішення про надання їм фінансової допомоги обласними та відповідними базовими центрами зайнятості й органами соціального захисту населення, укладається чотиристоронній договір.

Фінансова допомога надається одноразово шляхом оплати обласним центром зайнятості за заявою-дорученням учасника пілотного проекту, який має статус фізособи-підприємця, витрат на закупівлю устаткування та матеріалів для організації підприємницької діяльності, передбачених його бізнес-планом.

Сума фінансової допомоги, яка повертається, зменшується на суму сплачених учасником пілотного проекту податків, зборів (обов'язкових платежів) і ЄСВ.

Дохід за 6 місяців, отриманий учасником пілотного проекту в період участі в ньому, не враховується під час призначення державної соцдопомоги малозабезпеченим сім'ям.

ПРОТЕ:

Можна очікувати, що вже до кінця року цей пілотний проект буде поширено й на інші області.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини