Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українське агентство з авторських і суміжних прав буде ліквідовано

31 липня 2018, 14:11
462
0
Реклама

Відповідно до Закону №2415-VIII «Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав», який набув чинності 22 липня, управління такими правами повинні здійснювати недержавні організації колективного управління (ОКУ). У зв'язку з цим Мінекономрозвитку почало підготовку до ліквідації Державного об'єднання «УАСПП».

Процедура передбачає скликання зборів делегатів з числа правовласників і реєстрацію ОКУ, яка стане правонаступником УАСПП.

З метою належної організації процедури Мінекономрозвитку провело аудит поточної діяльності УАСПП, який виявив ряд істотних порушень. Серед іншого, було виявлено зловживання службовим становищем з боку посадових осіб об'єднання, що призвело до витрати коштів організації в сумі близько 4 млн грн на цілі, не пов'язані з виплатою авторської винагороди правовласникам, та інші порушення. Це стало причиною зміни керівника організації.

Після створення нової структури існуючі договори з УАСПП про управління майновими правами повинні бути переукладені. Але нагадуємо, що відповідно до Закону, правовласник має право сам обирати ОКУ, а також вільно переходити від однієї такої організації до іншої у будь-який час.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини