Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблено критерії для оцінки ступеня ризику щодо встановлення цін на харчові продукти

30 липня 2018, 09:35
293
0
Реклама

Держслужба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів опублікувала для громадського обговорення критерії, за якими оцінюватиметься ступінь ризику від провадження господарської діяльності щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, а також визначатиметься періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю). Критеріями є:

- належність до суб'єктів природних монополій;

- монопольне (домінуюче) становище на ринку;

- порушення вимог законодавства про ціни і ціноутворення;

- кількість обґрунтованих звернень про порушення вимог законодавства при формуванні, встановленні та застосуванні державних регульованих цін.

По кожному з критеріїв може бути нараховано до 21 бала.

До суб'єктів з високим ступенем ризику будуть відноситись ті, кому сумарно по чотирьом критеріям нараховано від 41 до 100 балів. Середній ступінь ризику - від 21 до 40 балів. Суб'єкти, яким нараховано менше 20 балів, відносяться до незначного ступеня ризику.

Планові заходи державного нагляду здійснюються з періодичністю: високий ступінь ризику - не частіше одного разу на два роки; середній - не частіше одного разу на три роки; незначний - не частіше одного разу на п'ять років.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини