Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

«Хитрість» лобістів не вдалася (ОНОВЛЕНО)

6 вересня 2018, 14:05
196
0
Реклама

27 липня Президент Петро Порошенко повернув до Верховної Ради зі своїми пропозиціями Закон «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо впровадження механізму« єдиного вікна» і оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України», прийнятий 05.07.2018 (законопроект №7010 від 28.07.2017).
У своїх пропозиціях Глава держави зазначив, що Закон є надзвичайно важливим і висловив підтримку необхідності введення механізму «єдиного вікна», але окремі його положення не можуть бути підтримані.
Зокрема, вносяться зміни в Закон «Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу», згідно з яким спеціальні вагони для перевезення зерна віднесені до техніки та обладнання для агропромислового комплексу, на придбання яких сільськогосподарським товаровиробникам надається державна підтримка у вигляді часткової компенсації вартості.
Президент зазначив, що державна підтримка сільськогосподарських товаровиробників повинна забезпечувати розвиток сільськогосподарського виробництва зі зміцненням його матеріально-технічної бази, збереження і збільшення робочих місць в сільській місцевості, соціальну спрямованість економіки. А обмеженість ресурсів, які виділяються вимагає справедливого їх розподілу. Зараз більшість сільськогосподарських товаровиробників в країні складають фермерські господарства (75% від загальної кількості), більшості з них не потрібні спеціальні вагони для перевезення зерна.
Звернемо увагу, що дана правка міститься в законі про діяльність на митниці. Яке відношення зерновози мають відношення до «єдиного вікна»? Ця правка з'явилася при підготовці законопроекту до другого читання, її вніс депутат Олег Кришин. Зерновози же в країні виробляють два підприємства: Крюківський вагонобудівний завод і «Дніпровагонмаш».

ОНОВЛЕННЯ. 6 вересня парламент прийняв Закон з правками Президента.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини