Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запускається експеримент з продажу дозволів на надрокористування

27 липня 2018, 14:36
217
0
Реклама

Очікується, що перші аукціони почнуться найближчим часом і будуть проведені протягом п'яти-шести місяців.
Держгеонадр повідомила, що вже підготувала 44 ділянки з різними корисними копалинами для виставлення на електронні торги, в тому числі 14 - на шельфі. Для цих ділянок загальна початкова вартість спецдозволів складе близько 3 млрд грн.
Гарантійний внесок для участі в аукціоні складе 20% від стартової вартості лота, вартість пакета аукціонної документації - 3,12% від початкової вартості дозволу (але не менше 4,5 тис. грн і не більше 72,55 тис. грн).
Електронні торги для нафтогазових ділянок будуть проводитися через 50 днів після розміщення інформаційного повідомлення, для інших видів корисних копалин - через 30 днів. У разі подання менше двох заявок на участь в торгах вони вважаються недійсними.
За підсумками проведених торгів Держгеонадр до 01.09.2019 повинна подати в Кабмін пропозиції щодо переходу, або відмови від переходу на електронні аукціони вже на постійній основі.
Старий порядок проведення торгів в період експерименту буде застосовуватися тільки до тих аукціонів, оголошення про проведення яких опубліковані до 01.09.2018.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини