Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У новому році можуть бути складності з поставками ліків

26 липня 2018, 09:14
197
0
Реклама

З 1.01.2019 виробники ліків повинні вказувати одиниці виміру (маса, об'єм) з використанням латинських букв (mg, ml), при цьому допускається одночасно використовувати і кирилицю (мг, мл). Про це йдеться в наказі №914 Мінекономрозвитку, який вступив в силу в 2016 році.

Однак ця вимога суперечила Закону «Про лікарські засоби», згідно з яким маркування лікарських засобів повинно здійснюватися державною мовою відповідно до Закону «Про засади державної мовної політики». Однак 28.02.2018 мовний закон був визнаний неконституційним, що і спричинило колізію в здійсненні маркування.

Застосування нових правил маркування з 1 січня наступного року залишає недостатньо часу для приведення у відповідність реєстраційних матеріалів ліків. Нові позначення на упаковках і в інструкціях повинні бути затверджені заздалегідь для того, щоб виробник зміг розробити і виготовити пакувальні матеріали. Сьогодні ж маркування здійснюється за старими правилами.

Європейська бізнес асоціація звернулася за роз'ясненнями щодо ситуації, що склалася до Мінекономрозвитку. Також в Асоціації наголошують на необхідності суттєвого відстрочення початку застосування нових вимог.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини