Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Держрегуляторна служба продовжує вивчати доцільність обмеження імпорту

25 липня 2018, 11:49
181
0
Реклама

Голова Держрегуляторної служби Ксенія Ляпіна написала лист Володимиру Гройсману і Степану Кубіву, в якому зазначила, що наявні вітчизняні підприємства (які й ініціювали введення обмежувальних заходів на імпорт) не здатні задовольнити реальні потреби підприємств гірничо-металургійного комплексу в сірчаній кислоті.

У документі наголошується, що на поточний момент дефіцит сірчаної кислоти на внутрішньому ринку оцінюється в 98 тис. т, оскільки вітчизняні хімпідприємства не здатні забезпечити її виробництво в необхідних об'ємах. Крім того, вони не є власниками виготовленої продукції, так як працюють за давальницькою схемою. В листі зазначається, що принциповим питанням є саме гарантованість поставок кислоти в необхідних об'ємах. При цьому металурги заявляють, що готові купувати її за будь-якою ціною, так як ціна на кислоту мало впливає на кінцеву ціну їх продукції.

Нагадаємо, що 2.07.2018 Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ввела квоти на безмитний імпорт сірчаної кислоти, проти яких неодноразово виступали представники коксохімічних і металургійних підприємств.

Держрегуляторна служба вже намагалась врегулювати суперечки між металургами та виробниками сірчаної кислоти на спільній зустрічі 5.07.2018. В результаті при ДРС створили моніторингову комісію, яка повинна визначити рівень забезпечення підприємств сірчаною кислотою та надати свої висновки в Міжвідомчу комісію при МЕРТ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини