Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ризики завчасного написання заяви про звільнення «за власним бажанням»

24 липня 2018, 12:56
210
0
Реклама

Суть справи: колишній прокурор оскаржив наказ про його звільнення за власним бажанням. Позивач зазначив, що написав заяву під психологічним тиском. Також в ній відсутня дата написання.

Місцевий суд задовільнив позовні вимоги, скасував наказ про звільнення та поновив позивача на посаді. Суд апеляційної інстанції відмовив у задоволенні позову, вказавши, що порядок звільнення було повністю дотримано.

Проте колегія суддів Касаційного адміністративного суду ВС підтримала рішення місцевого суду. Вона нагадала правову позицію, висловлену у справі №6-1269цс16, відповідно до якої, розглядаючи позови про оскарження наказів про припинення трудового договору, суди повинні з'ясувати, зокрема, чи було волевиявлення працівника на припинення трудового договору в момент видачі наказу про звільнення.

Згідно КЗпП, працівник може бути звільнений в день написання заяви, але про це він повинен сам просити в заяві, а також вказати в ній причину такого рішення.

ВС також вказав, що відповідач не довів факт подання позивачем відповідної заяви в день звільнення і не спростував його твердження про написання заяви задовго до дня звільнення.

Відповідну постанову у справі №821/761/17 ВС прийняв 11.07.2018.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини