Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд обіцяє провести акцію по боротьбі з контрабандою лісу

24 липня 2018, 08:03
209
0
Реклама

Контрабанда лісу, яка сягла обсягів 6-8 млрд грн на рік, буде прослідкована по всьому ланцюгу, а справи по ній будуть передані до Антикорупційного суду. Про це повідомив 23 липня Прем'єр - міністр під час наради за участю керівників ДФС, Нацполіції, Держаудитслужби та «Укрзалізниці». Також Володимир Гройсман відмітив, що «Укрзалізниця» відтепер буде фіксувати перевозки лісу і документацію, а також передавати фотоматеріали відповідним органам.

В найближчий час будуть створені алгоритм дій з урахуванням повноважень всіх органів та робоча група. На середину вересня Кабмін підготує публічний звіт щодо проведеної роботи у персоналіях.

Крім того, на засіданні уряду 18.07.2018 Прем'єр-міністр доручив Держаудитслужбі, ДФС, Нацполіції та Держгеокадастру перевірити всі лісгоспи на предмет контрабанди лісу.

Водночас, 23 липня, Президент ветував закон (законопроект №5495), який передбачає введення кримінальної відповідальності за контрабанду лісу. Детальніше про нього ми писали раніше. «Президент України повністю підтримує посилення кримінальної відповідальності за контрабанду лісу. Але не підтримує лобістські схеми, які потрапили в закон між першим і другим читанням, зокрема норми, які суперечать Угоді України і ЄС про зону вільної торгівлі», - заявили в АП.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини