Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Програми держпідтримки в агросекторе ще далеко не вичерпані

18 липня 2018, 08:05
177
0
Реклама

В рамках держпрограми часткового відшкодування вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів учасникам ринку буде направлено 220 млн грн. Таке рішення було прийнято 12 липня на засіданні комісії Мінагрополітики з надання державної підтримки галузі тваринництва. Буде частково відшкодована вартість будівництва чотирьох об'єктів свинарства, двох - птахівництва, двох - ВРХ. Всього, за станом на 5 липня цієї комісії було надано дев'ять пакетів документів, з них одна заявка була повернута заявнику для доопрацювання.
Нагадаємо, що в структурі програм державної підтримки АПК на поточний рік акцент зроблений на підтримку розвитку тваринництва, враховуючи затяжну економічну кризу в цій області, скорочення поголів'я та виробництва м'ясо-молочної продукції. Програми, загальним обсягом фінансування 4 млрд грн, мають різну конфігурацію, орієнтовані на виробників різного масштабу і на господарства населення.

Станом на липень міністерство нарахувало дотацій фізичним особам за вирощування молодняка ВРХ в сумі 6,7 млн грн (3573 особам за утримання 6064 телят). Також, в рамках програми з надання спеціальної бюджетної дотації за утримання корів сільгосппідприємствам перераховано 259 млн грн.
Ще один перспективний напрям (з точки зору отримання держпідтримки) - ягідні культури. 13 липня заступник міністра аграрополітікі Віктор Шеремета закликав виробників плодово-ягідної продукції об'єднуватися в сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи (СОК), оскільки тоді вони зможуть скористатися державною підтримкою. Уряд передбачив на 2018 рік для СОК компенсації 70% вартості придбаного обладнання як українського, так і іноземного виробництва. Зараз така компенсація передбачена для кооперативів, до складу яких входить 20 членів. Однак готуються зміни в програму, що передбачають зменшення числа учасників кооперативів до 7.
В рамках програми з підтримки розвитку хмелярства, закладки молодих садів, виноградників та ягідників (300 млн грн) станом на 9 липня Мінагрополітики внесло до переліку претендентів на державну підтримку 164 заявки - він розміщений на сайті міністерства.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини