Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Шляховиків чекають ретельніші перевірки

16 липня 2018, 14:47
169
0
Реклама

Рахункова палата на початку осені обіцяє почати перевірки використання бюджетних коштів на капітальний ремонт доріг державного значення - вони включені в план інспекцій, затверджений на друге півріччя 2018.
Почнуть з трьох областей: Дніпропетровської, Хмельницької та Закарпатської. Їх вибір обумовлений тим, що там на ремонт було виділено значний обсяг коштів, існують проблеми з вибором підрядників, відзначені неефективний розподіл бюджетних коштів і розпорошення їх на невеликі ділянки. Обіцяно, що згодом будуть перевірені дороги і в інших областях.
«Важливий не тільки обсяг відремонтованих доріг, але і якість ремонту. Дуже часто дороги ремонтуються лише на папері. За документами відремонтували капітально, а по факту - латали ями, - зазначив голова Рахункової палати Валерій Пацкан. - У разі пошкодження дорожнього покриття, підрядники повинні виправляти недоліки за свій рахунок, а не за рахунок державного або місцевих бюджетів».
Днями Рахункова палата підписала Меморандум про співпрацю з Асоціацією інженерів-консультантів України, яка є уповноваженим представником FIDIC (Міжнародна асоціація інженерів-консультантів). Експертів Асоціації будуть залучати до проведення аудиту об'єктів інфраструктури, перш за все ремонту доріг.
FIDIC заснована в 1913 році, вона є однією з найстаріших міжнародних асоціацій у сфері інвестиційно-будівельної діяльності, яка займається розробкою типових умов контрактів для регулювання відносин учасників міжнародного будівельного ринку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини