Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Умови ввезення в Україну транспортних засобів будуть змінені

13 липня 2018, 16:51
979
0
Реклама

13 липня в першому читанні прийнятий законопроект №8488 від 15.06.2018, який вносить зміни до Митного кодексу та інших законодавчих актів. Пропонується встановити що:
- тимчасове ввезення громадянами-нерезидентами більше одного транспортного засобу особистого користування дозволяється за умови застосування до них заходів забезпечення (гарантії);
- тимчасове ввезення громадянами-резидентами комерційних транспортних засобів під час виконання ними обов'язків за трудовими договорами з нерезидентами, підтверджується документами відповідних органів країни реєстрації підприємства-нерезидента; таке ввезення дозволяється на строк до 10 діб із застосуванням заходів забезпечення;
- транспортні засоби особистого користування, що тимчасово ввозяться громадянами більш ніж на 30 днів, підлягають державній реєстрації;
- особа, яка ввезла автомобіль в режимі транзиту або в тимчасового ввезення, не зможе передати його у володіння, користування або разукомплектовать.
Буде заборонено використовувати авто з «евробляхамі» у підприємницькій діяльності або для отримання доходу, наприклад, для роботи в таксі. За порушення - штраф 34 тис. грн.
Будь-яка особа, яка всупереч встановленим правилам, отримає транзитне або тимчасово ввозене авто у володіння, користування або розпорядження чи буде використовувати таке авто для отримання доходу, також буде оштрафована. Перша фіксація зазначених порушень Нацполіціей передбачає штраф 8,5 тис. грн, повторна - 17 тис. грн, позбавлення права керування на 1 рік і оплатне вилучення авто за рахунок порушника.
Розміри штрафів за недотримання термінів режимів транзиту та тимчасового ввезення будуть залежати від кількості днів перевищення термінів. Наприклад, за один день прострочення вивезення транзитного авто - 170 грн, а за три дні прострочення вивезення тимчасово ввезеного - 850 грн.
Якщо дозволений термін перебування закінчився, а автомобіль не була вивезений, митниця повинна повідомити іншим органам про вчинення правопорушення. Поліцейські будуть відслідковувати таке авто на дорогах, а прикордонники повинні не допустити перетину кордону особою, яка ввезла авто, якщо вона не сплатила відповідний штраф. Протокол про порушення може бути складений митником при відсутності порушника і вручений йому при виїзді з України.
Національної поліції буде надано право перевіряти особу водія авто з іноземною реєстрацією на відповідність особі, яка його ввезла. При розбіжності поліцейський може накласти на водія штраф і повідомити митниці про порушення.

Остаточно цей законопроект може бути прийнятий не раніше осені, тому що депутати розійшлися на канікули до 4 вересня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини