Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент готує посилення покарання для п'яних водіїв

4 липня 2018, 15:18
181
0
Реклама

4 липня Верховна Рада зробила чергову спробу вплинути на проблему смертності на дорогах. Ключовою ідеєю прийнятого за основу законопроекту № 7064 є посилення кримінальної відповідальності за порушення правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту водіями, які перебувають у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння.
Такі дії, якщо вони спричинили середньої тяжкості тілесні ушкодження або смерть потерпілого, загрожують в'язницею на строк від 8 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 10 років. При цьому законодавець використав загальне формулювання, що передбачає поширення цієї норми на випадки не тільки алкогольного або наркотичного сп'яніння, а й перебування водія під впливом інших одурманюючих засобів. Якщо ж водій, який скоїв такий злочин і позбавлений прав, все одно сяде за кермо, його можуть посадити на п'ять років з довічним позбавленням прав.
Крім того, законопроект передбачає визначення неефективної державної політики забезпечення безпеки дорожнього руху і зростання аварійності в якості загроз національним інтересам і безпеці. Тобто цим питанням приділятиметься особлива увага з боку держави на стратегічному рівні відповідно до Закону «Про основи національної безпеки України».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини