Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Раді рекомендовано прийняти за основу законопроект про рейтингування

5 липня 2018, 08:00
148
0
Реклама

Законопроект «Про рейтингування» (№ 8007) врегульовує систему фінансово-економічного рейтингування в Україні. Із його найважливішими положеннями можна ознайомитись тут.

Деякі держоргани, підтримуючи проект в цілому, висловили до нього суттєві зауваження. Більшість із них зазначили про необхідність редакційного доопрацювання.

Головне науково-експертне управління Апарату ВР наполягає на перегляді засад державного регулювання у сфері рейтингування, застосування штрафних санкцій та встановлення обов'язкових платежів. Також управління рекомендувало скасувати законодавче визначення вимог до рейтингових оцінок активів інституційних інвесторів та передати їх встановлення до компетенції НКЦПФР.

Нацбанк зазначив про необхідність перегляду принципу публічності присвоєння рейтингів, уточнення деяких ознак певних рейтингових позицій, а також виключення деяких регуляторних повноважень НКЦПФР.

Сама ж Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку запропонувала внести в проект положення щодо захисту інвесторів від зловживань на ринках капіталу, провести уточнення щодо структури активів недержавних пенсійних фондів, накопичувальної системи пенсійного страхування та інститутів спільного інвестування.

Комітет проаналізувавши критику проекту все ж вирішив рекомендувати ВР прийняти його за основу. Мабуть, далося взнаки те, що законопроект розроблений самим комітетом.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини