Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк запропонував удосконалити криптографічний захист електронних документів

2 липня 2018, 15:07
229
0
Реклама

21 червня Нацбанк оприлюднив проект змін у регулюванні захисту електронних банківських документів, розроблених у зв'язку з розвитком криптографічного захисту інформації в НБУ. Зокрема, нововведення зумовлені впровадженням програмно-апаратного модуля генерації ключів.
Запропоновані регулятором нововведення передбачають застосування виключно захищених носіїв інформації, що має дозволити удосконалити діловодство та облік, а також обладнання приміщень технічними засобами охорони і в цілому знизити ризики інформаційної безпеки під час керування ключовими даними в банках і небанківських фінустановах.
В проекті оновлених правил захисту інформації окреслена процедура призначення відповідальних за роботу із засобами захисту інформації, їх обов'язки, порядок роботи з апаратурою криптографічного захисту, програмним модулем генерації ключів та іншими технологічними інструментами безпеки. Крім того, оновлені приписи про особливості розміщення та налаштування обладнання, а також використання і зберігання засобів захисту інформації в разі виникнення надзвичайних ситуацій.
Проект нової редакції Правил організації захисту електронних банківських документів з використанням засобів захисту інформації Національного банку України оприлюднено на сайті НБУ. Подати зауваження і пропозиції можна до 22 липня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини