Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівника не можна звільнити лише на основі рішення атестаційної комісії

27 червня 2018, 08:30
253
0
Реклама

Відповідну постанову у справі № 297/3092/15-ц Суд прийняв 30 травня 2018 року.

Відповідно до обставин справи, бібліотекар оскаржила своє звільнення з підстав невідповідності займаній посаді. Роботодавець звільнив її на основі рішення атестаційної комісії, яке, на думку позивачки, є необґрунтованим і невмотивованим, оскільки в протоколі засідання комісії не зазначено причини її невідповідності займаній посаді.

Місцевий суд відмовив у задоволенні позову, вказавши, що звільнення на основі такого атестаційного листа є законним. Апеляційний суд зайняв протилежну позицію. Він вказав, що підстави для звільнення позивача за п. 2 ст. 40 КЗпП у відповідача були відсутні, невідповідність займаній посаді не доведено належними, достатніми та допустимими доказами. Колегія суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду ВС погодилась із аргументацією апеляційного суду.

Верховний суд прийшов до висновку, що суд може визнати правильним припинення трудового договору за вказаною підставою в разі підтвердження на основі фактичних даних того, що внаслідок недостатньої кваліфікації працівник не може належно виконувати покладених на нього трудових обов'язків, і його неможливо перевести (за його згодою) на іншу роботу.

Висновок про недостатність кваліфікації працівника повинен бути зроблений на основі об'єктивних даних, зокрема, документів, звітів, планів, доповідних, і не може ґрунтуватися лише на матеріалах атестаційної комісії й показаннях свідків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини