Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для отримання або продовження дозволу на надрокористування погодження Мінприроди не знадобиться

13 червня 2018, 12:50
206
0
Реклама

11 червня Кабмін спростив доступ до надрокористування. Так, був продовжений перехідний період для проходження процедури оцінки впливу на навколишнє середовище: в разі відсутності у надрокористувача результатів такої оцінки, він до 31 грудня 2018 р. має внести до Єдиного реєстру відповідне повідомлення про плани здійснити таку процедуру.
Також, тепер спрощене надання або продовження дії дозволів: погодження Мінприроди в таких випадках не знадобиться. Це також стосується ділянок, виставлених на аукціон. У відомстві з цього приводу зазначили, що у них є інші інструменти, що дозволяють контролювати ситуацію в сфері надрокористування в частині охорони навколишнього середовища.
Такі зміни внесені до Порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами та Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами. При цьому в Мінприроди обіцяють, що це лише перший етап нововведень. Зокрема, Кабміну представлений проект дерегуляційних змін до Положення про порядок розпорядження геологічною інформацією.
Крім того, в межах другого етапу лібералізації планується скасування апробації при отриманні дозволу на користування нафтогазоносними надрами (завдяки їй ділянки отримували «потрібні люди»), введення з 2019 р. системи електронної подачі документів, скасування плати за продовження терміну дії дозволу (для нафтогазоносних надр ) і врегулювання питання щодо сплати вартості геологічної інформації (виключно при наданні дозволу). Чиновники обіцяють також скоротити з 90 до 45 днів строк погодження облрадами пропозицій Держгеонадр щодо визначення переліку виставлених на аукціон ділянок.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини