Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент схвалив створення антикорупційного суду

7 червня 2018, 13:58
167
0
Реклама

7 червня депутати підтримали в цілому закон про антикорупційний суд, прийняття якого є однією з ключових умов МВФ для подальшої фінансової підтримки. За законопроект № 7440 «Про Вищий антикорупційний суд» були віддані 315 голосів.
Згідно з документом, новий орган правосуддя буде займатися провадженнями, що розслідуються НАБУ, в яких шкода або предмет злочину становить понад 500 прожиткових мінімумів. Передбачається, що формування складу суду і вирішення інших оргпитань буде здійснено протягом року з дня набрання законом чинності.
Так, претендувати на посаду судді зможе громадянин України віком не менше 35 років, що володіє спеціальним досвідом і знаннями. Крім того, необхідна відповідність будь-якій з наступних вимог: суддівський стаж не менше 5 років, наявність наукового ступеня в галузі права та наукового стажу не менше 7 років, адвокатський досвід. Не можуть бути призначені суддями ті, хто 10 років до призначення працював в силових структурах, займали політичні посади, здійснювали корупційні правопорушення. Детальніше про новий закон див. «Опублікований текст президентського законопроекту про антикорупційний суд».
Нагадаємо, 24 січня 2018 р. Президент Петро Порошенко і директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард погодили заходи з виділення п'ятого траншу в межах чотирирічної програми кредитування. Серед умов фінансової підтримки було прийняття низки законів, де останнім з неприйнятих до сьогоднішнього дня був про створення антикорупційного суду.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини