Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд створив усі умови для проведення малої приватизації

6 червня 2018, 13:30
178
0
Реклама

5 червня набули чинності правила прозорого продажу невеликих держпідприємств і компаній зі значною долею держкапіталу (більше 50% в статутному капіталі). Таким чином, нормативна база для старту малої приватизації повністю сформована. Зараз завершується тестування нових процедур в електронній системі. Наступний крок - оголошення акредитації електронних майданчиків, яке повинне з'явитися найближчим часом.

Серед іншого, Кабмін затвердив Порядок проведення електронних аукціонів для об'єктів малої приватизації, у якому міститься опис таких процедур як, заведення лотів в «ProZorro.Продажі», проведення самих аукціонів, визначення переможця, розміру і порядку плати за участь. Також був затверджений Порядок відбору операторів електронних майданчиків для організації проведення електронних аукціонів з продажу об'єктів малої приватизації, авторизації електронних майданчиків і визначення адміністратора електронної торгової системи.

Нагадаємо, Закон «Про приватизацію державного і комунального майна» набув чинності у березні цього року. Він передбачає, що мала приватизація буде проводитись через систему «ProZorro.Продажі». При цьому вартість активів таких об'єктів не може перевищувати 250 млн грн. Фонд держмайна вже визначив перелік з 600 підприємств для приватизації в поточному році.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини