Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронні гроші та платежі хочуть нормативно врегулювати

31 травня 2018, 08:01
260
0
Реклама

Профільний комітет рекомендував Верховній Раді ухвалити законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно регулювання переказу коштів». Документ регулює роботу платіжних систем і установ, обіг електронних грошей та функціонування відповідних платіжних інструментів, а також відповідальність за порушення в сфері.

Серед іншого, пропонується закріпити в законодавстві такі терміни як «провайдер інтернет-розрахунків», «платіжна інфраструктура», «електронні гроші», «електронний гаманець» і ряд інших. У платіжних установ може з'явитися можливість відкривати клієнтам рахунки та електронні гаманці, випускати платіжні карти та електронні гроші, їх обслуговувати. Постачальників комунальних та інших послуг можуть зобов'язати виставляти електронні інвойси, надавати їх банкам і платіжним установам, приймати за ними платежі через електронні сервіси і розносити їх по рахунках споживачів.

Також вносяться правки в Кримінальний кодекс. Наприклад, за підробку платіжних інструментів передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від одного до трьох років з конфіскацією майна. А за незаконні дії з електронними грошима (випуск і використання з порушенням правил НБУ) - штраф 100 тис. НМДГ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини