Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Готується зменшення норм безкоштовної приватизації сільгоспугідь і можливість оренди польових доріг

22 травня 2018, 15:26
210
0
Реклама

22 травня Верховна Рада прийняла за основу низку нововведень, що стосуються сімейного агробізнесу та врегулювання земельних питань в сфері сільського господарства. Йдеться про два законопроекти - про стимулювання створення та розвитку сімейних ферм і протидію земельній корупції (№ 7060), а також про вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування, протидію рейдерству та стимулювання зрошення (№ 6049-д).
Законопроект № 7060 спрямований на визначення особливостей користування і розпорядження земельною ділянкою сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності, отриманою в оренду для створення і розвитку сімейних фермерських господарств. Також встановлюється перелік фізосіб, які зможуть безкоштовно отримати землю для ведення особистого селянського господарства в межах норм безоплатної приватизації, розмір яких зменшується (не більше 1,0 га, замість 2,0 га згідно з чинною нормою). Детальніше про законопроект див. «Організацію сімейного фермерського господарства запропоновано спростити».
Законопроект № 6049-д передбачає надання права тому, хто вже користується значною частиною земель масиву, на отримання в оренду земель під польовими дорогами (з обов'язком надання доступу до інших земельних ділянок масиву). Також, якщо законопроект буде прийнятий в цілому, орендарі земельних ділянок, розташованих в масиві, отримають право надавати їх в суборенду орендарю іншої земельної ділянки в тому ж масиві, без узгодження з орендодавцем. Крім того, фізичні та юридичні особи зможуть користуватися земельними ділянками під лісосмугами та іншими захисними насадженнями на праві оренди без проведення земельних торгів. Детальніше про законопроект див. «Законодавець готує нові заходи з оптимізації розпорядження сільгоспугіддями».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини