Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Невикористання орендованої під забудову землі пов'язане з правовим ризиком

14 травня 2018, 12:17
198
0
Реклама

Київські прокурори мають намір в судовому порядку повернути міській громаді земельну ділянку площею 20 га, виділену приватному підприємству в оренду на 15 років для будівництва котеджного містечка. Приводом для позову стало те, що орендар, всупереч заявленої мети отримання землі і своїм договірним зобов'язанням, протягом 10 років не користувався ділянкою і утримував його в занедбаному стані. Ця обставина схилила прокурорів до думки, що орендар не має наміру забудовувати територію.
Крім того, відсутність тривалого догляду за земельною ділянкою привело до того, що його санітарний стан заподіює шкоду зеленим насадженням як на території ділянки, так і за її межами (поширення шкідників і хвороб лісу). До такого висновку прийшли судові експерти за результатами проведеної інженерно-екологічної експертизи, призначеної в межах кримінального провадження за фактом порушення земельного законодавства.
Прокурорський позов про розірвання договору оренди та повернення землі місту обґрунтовується тим, що територіальна громада позбавлена можливості ефективного використання землі та розвитку соціальної інфраструктури. Паралельно з позовом триває кримінальне провадження.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини