Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд визначився з тим, як відбуватиметься реформа теплопостачання

11 травня 2018, 13:10
217
0
Реклама

18 серпня 2017 р. уряд схвалив бачення реформи системи теплозабезпечення на прийдешні 18 років, яка в підсумку повинна призвести до підвищення якості надання послуг, поліпшити інвестиційну привабливість галузі, а також забезпечити розвиток підприємств теплової енергетики.
Виконання Концепції реалізації державної політики у сфері теплопостачання передбачено в три етапи. Заплановані, зокрема, розробка і прийняття нового регулювання, державна підтримка і стимулювання галузі, створення умов для впровадження енергозберігаючих технологій, а також функціонування сфери теплопостачання за принципом самоокупності і беззбитковості. Детальніше про документ див. «Уряд затвердив концепцію реалізації державної політики у сфері теплопостачання, розраховану на 2017 - 2035 рр.».
10 травня Кабмін затвердив план заходів щодо впровадження Концепції, який встановлює конкретні строки. Зокрема, в найближчій перспективі заплановане затвердження методики розробки схем теплопостачання населених пунктів, удосконалення порядку формування тарифів та порядку розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом. За словами міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖГК Геннадія Зубка, запланований комплекс заходів дозволить децентралізувати сферу теплопостачання, а також активізувати розробку регіональних програм модернізації систем теплопостачання.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини