Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Про легалізацію критовалют знову згадали

10 травня 2018, 13:23
127
0
Реклама

Глава Нацкомісії з цінних паперів Тимур Хромаев запропонував розглянути криптоактиви в якості фінансового інструменту. Про це він написав у своєму фейсбуці за підсумками міжнародної конференції регуляторів IOSCO.

«Вважаю дуже своєчасним розглянути на найближчому засіданні Ради фінансової стабільності питання визнання деяких криптоодиниць як фінансового інструменту, сформулювати підходи до визнання діяльності з ними і почати процедури відповідних законодавчих процесів», - написав він. Т. Хромаев вважає, що зробити це необхідно у зв'язку із стрімким розвитком цієї індустрії, а активна практика формує свої правила і стандарти ведення діяльності. Тому питання визнання статусу, діяльності та наслідків вимагають адаптації і визнання фінансовими регуляторами.

Нагадаємо, наприкінці минулого року три фінансові регулятори зробили спільну заяву про те, що складна правова природа криптовалют не дозволяє визнати їх ні грошовими коштами, ні валютою і платіжним засобом іншої країни, ні валютною цінністю, ні електронними грошима, ні цінними паперами, ні грошовим сурогатом.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини